Zaanse Zomer – Over economische kracht en plattelandsidylle

Uitgeverij Inmerc maakte in opdracht van 50 Zaanse ondernemers in 2006 een boek over de Zaanstreek. Herman Vuijsje, de auteur, vroeg me met hem mee te trekken langs de rivier de Zaan en de foto’s bij zijn verhaal te maken.

Zaanse Zomer: over economische kracht en plattelandsidylle is een prachtig relatiegeschenk geworden, het ontwerp is van Beukers Scholma, Haarlem.

Wie door de Zaanstreek wandelt, ziet dat daar – veel meer dan elders in Nederland – de verschillen tussen stad, dorp en platteland nog steeds herkenbaar zijn. Er is een wisselwerking tussen landschap en agrarische en industriële bedrijvigheid die een bijzonder geheel oplevert: een intrigerende rommeligheid waarin super geïndustrialiseerde complexen worden afgewisseld door dromerige dorpse buurtjes.

In ‘Zaanse Zomer’ verkende ik samen met journalist Herman Vuijsje en nog twee fotografen:  Pieter Boersma en Edwin Walvisch die unieke Zaanstreek, op zoek naar authentieke stadse, dorpse en plattelandsidentiteiten. En terloops wierpen we ons licht op de bredere discussie over de verhouding tussen stad en platteland in Nederland.

Uitgave: Inmerc, Wormer
ISBN: 10 90 6611 505 X
Formaat: 25 x 30cm 186 pag. full color, hard cover
Prijs per boek: uitverkocht.