Brabant onder water, wandelingen in het rampgebied (fotoboek)

Weinigen weten het, maar ook Brabant werd in ’53 getroffen door de watersnoodramp. Precies 50 jaar na datum fotografeerde ik daarom op 31 januari, 1 en 2 februari het vernieuwde land van West-Brabant.

Het project ‘Brabant onder water’ was een initiatief van mij en ontwerper Goof Rutten. Ik richtte een projectgroep op met hierin Staatbosbeheer, stichting Brabants Landschap, Vereniging Natuurmonumenten en de KNHM (Koninkijklijke Nederlandse Heidemaatschappij).


Uiteindelijk werd het mogelijk een wandelfotoboek uit te geven ‘Brabant onder water, wandelingen in het rampgebied’.

We kregen van de leden van de projectgroep ter publicatie drie belangrijke wandelroutes die door de destijds onder water gelopen gebieden uitgezet waren in West-Brabant. Affiches werden bij de routes gehangen. VVV Willemstad en Roosendaal waren hierbij betrokken. In Willemstad vond in september 2003 de expositie plaats. Het eerste exemplaar overhandigde ik aan Adrie Moerland, destijds vijf jaar oud, in bijzijn van afgevaardigden van de Provincie Noord-Brabant.

Uitgave: CosmicZebra 2003
ISBN: 90 77 401 01 6
format: 16 x 16cm, 85 pag. full collor, carton cover
prijs per boek:  €12,50
korting bij grotere afname.