War Child: voor Kinderen hier en daar (boek)

Voor dit boek hielp ik mee de inhoud te bepalen, en de eindredactie lag bij mij. Tevens schreef ik diverse teksten, leverde beeldmateriaal en fotografeerde o.a. de omslag. Uitgave: The Body Shop Benelux/Eastwick Trading bv.

 

 

Voorwoord ‘Voor kinderen hier & daar’

“Gedichten maken, tekenen, spelletjes spelen. Voor ons is dit vanzelfsprekend. Maar voor kinderen in oorlogsgebieden niet. Zij hebben vaak verschrikkelijke dingen meegemaakt. War Child helpt deze oorlogskinderen en ondersteunt hen bij de verwerking van hun ervaringen. Zo leren deze kinderen weer spelen, hun talenten te ontplooien en krijgen ze weer vertrouwen in zichzelf en in anderen. Fantasie en creativiteit vormen daarbij het uitgangspunt, net als bij de gedichten en de spelletjes in deze bundel.

Dit bijzondere boek is tot stand gekomen dankzij The Body Shop Benelux en de medewerking van veel mensen. Zo’n 2000 kinderen van hier hebben gedichten geschreven voor kinderen van daar. Een aantal daarvan zijn in deze bundel opgenomen, geïllustreerd met tekeningen van kinderen daar. De opbrengst van de bundel komt ten goede aan de projecten van War Child, zodat oorlogskinderen weer kunnen spelen, lachen en kind zijn.

Graag wil ik iedereen bedanken die hieraan heeft meegewerkt.

Willemijn Verloop,
Directeur War Child Nederland.”

Achterflap: Hoe maak je een boomhut? Of een scenario voor een film? Met dit boek en jouw fantasie kun je als kind spelen wat je maar wil. Alleen, of samen met je vrienden en vriendinnen. Wil je naar kunst kijken? Of zelf muziek maken? Of lezen hoe je zelf een webpagina maakt?

In dit boek vind je ook kindergedichten: van Nederlandse en Belgische kinderen voor kinderen in oorlogsgebieden. Soms serieus, soms grappig of hoopvol.

De opbrengst van dit boek gaat naar Stichting War Child.  Zo helpt dit boek kinderen om plezier te maken. niet alleen kinderen hier, maar ook in oorlogsgebieden. Daarom: voor kinderen hier en daar.